GY-Butiken

Gällstads Ylle, GY-ButikenMartin Göthager startade Gällstads Ylle 1946 i Gällstad. När han startade företaget fokuserade han på stickat mode. På 70-talet när man skulle in i sportbranschen valde man att ändra namn till Ivanhoe of Sweden.
Med GY, Gällstads Ylle kollektionen går vi tillbaka till våra rötter , tillbaka till hans arbete. 

Idag är det tredje generationen Göthager som driver Ivanhoe of Sweden. 

Butiken Gällstads Ylle, GY-Butiken startade i Gällstad 1999. Detta med att visa hela sortimentet från Ivanhoe och den aktuella säsongen. Priserna satte vi till 25% lägre än övriga och detta för att motivera konsumenten att åka till Gällstad där produktionen är. 

Vi startade redan 1976 med att sälja prover, överskott och andra sortering.
Det var på torsdagar mellan 16.00-19.00 när banken hade kvällsöppet. Detta kom sedan att kallas för "kärringarallyt" då det var många fabriker som hakade på konceptet. Idag säljer vi detta i "Ivanhoe Källaren" som ligger våningen under GY-Butiken. Det är värt att ta sig en tur till Gällstad.

Ingen annan butik har lika brett utbud från Ivanhoe of Sweden som
GY-butiken har.
Kort sagt:det du inte hittar hos oss hittar du troligtvis inte hos någon annan heller!

Familjeföretaget Ivanhoe grundades i Gällstad 1946. Då under namnet Gällstads Ylle. Den klassiska ulltröjan från Ivanhoe tillverkas till stor del i den egna fabriken här i Gällstad där även lagret ligger. Vilket gör att vi har lagret lätt tillgängligt! 

Vi välkomnar dig till en trevlig shoppingupplevelse i vår webshop 
och tveka inte på att kontakta oss om du undrar något.

 
Varmt välkomna till Gällstad och GY-Butiken!